Kış mevsiminin vazgeçilmezi çorbaları kim sevmez. Özellikle de hem soğuk hem de sıcak yapılabilen yoğurtlu çorbalar herkesin favorileri arasındadır. Bu çorbaları yemek oldukça zevkli olsa da yapım aşamasında bazı riskler mevcuttur. Bu risklerin en önemlisi ise tabi ki de çorbanın kesilmesi. Çorbaların kesilmesini önlemek için ise yapmanız gereken bazı tüyolar bulunmaktadır.

Çorbalar Neden Kesilir?

Çorba yapmaya başladığınızda her şeyin yolunda gittiğini düşünürsünüz. Ta ki terbiyeyi hazırlayıp çorbayla karıştırana kadar. İşte o zaman işler sarpa sarabilir. Çorba kesildiğinde oluşan o parça parça görüntü ve kesik yoğurt tadı malesef ki pek iç açıcı değildir. Çorbanın kesilmesinin başlıca nedeni ise terbiyesindeki bir malzemenin taze olmayışıdır.

Çorba terbiyesinde bulunan yoğurdun ekşimiş olması, yumurtanın bozulmuş olması ya da unun bozulmuş olması çorbanın kesilmesine yol açar. Bir diğer neden ise çorbanın terbiyesini iyi karıştırmamaktır. Bu da çorbanızın kesilmesine yol açacaktır.

Şimdi geldik çorbanın kesilmesine yol açan en yaygın ve en önemli hatalardan birine. Isı farklılıkları kesilmenin en önemli nedenlerinden biridir. Sıcak bir çorbanın içine soğuk terbiyeyi eklerseniz çorbanız kesilecek ve malzemeleriniz ziyan olacaktır. Bir de birden bire terbiyenin tamamını çorbaya eklediğinizde çorbanızın kesilmemesi neredeyse imkansızdır. Çorbaların kesilmesini önlemek için önce çorbanın neden kesildiğini anlamanız gerekir.

Çorbaların Kesilmesini Önlemek İçin Yapmanız Gerekenler

  1. Yoğurtlu çorbaların terbiyesinde genellikle un, yumurta, limon ve yoğurt kullanılır. Öncelikle bu malzemelerin tamamının taze olması gerekir. Terbiyenizi yaparken bu malzemeleri güzelce karıştırın. Ayrıca topaklanma olmaması için unu eleyerek kullanın.
  2. Pürüzsüz kıvama gelen terbiyenizi oda sıcaklığında bir süre bekletin. Sıcak çorbaya soğuk terbiye eklediğinizde çorbanız kesilecektir. Bu nedenle terbiyenizin içerisine birkaç kepçe çorba koyarak ılıtın ve çorbayla terbiyeyi iyice yedirin.
  3. Son olarak terbiyenizi çorbanıza yavaş yavaş ilave edin. Ayrıca ilave ederken karıştırmaya ve terbiyeyi çorbaya iyice yedirmeye devam edin. Pürüzsüz bir kıvam aldığında bu şekilde birkaç dakika daha kaynatmaya devam edin. Bu aşamalarda çorbanızın içerisinde tuz atmayın. Çorbanızı ocaktan aldığınızda tuzunu ve sosunu ilave edebilirsiniz.

İşte kesilmeyen çorbalar yapmak için yapmanız gerekenler bu kadar basit. Siz de kesilmeyen köy usulü yayla çorbası yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz